Ambachtelijke slagerij Menno Hoekstra

Slagerij Hoekstra is al meer dan 100 jaar in de wijde omtrek een goed bekend staande ambachtelijke slagerij. Menno Hoekstra heeft de familietraditie voortgezet door in de voetsporen van zijn vader Willem Hoekstra te treden als vierde generatie slagers Hoekstra.

Streekgebonden producten van runderen uit de regio (dus puur natuur) en Schotse Hooglanders uit de natuurgebieden. Ze hebben allemaal een goed buitenleven gehad, net als de lammeren van bijvoorbeeld de Waddendijk. Onze krulstaartvarkens krijgen voer van een hoge kwaliteit en daarnaast meer ruimte. Hierdoor kunnen ze hun krulstaart houden. De dieren worden altijd met zorg uitgezocht, rustig vervoerd en geslacht in de slachterij in Dokkum. Het vlees wordt gerijpt in de slachterij en voor verwerking klaargemaakt voor de winkel in Anjum.

Slagerij Menno Hoekstra is producent met het Fryslân Culinair Label:

Deze bedrijven brengen streekproducten op de markt en onderscheiden zich daarbij door hoge kwaliteit, vakkennis, ambachtelijkheid en duurzame teelt, kweek of productie. Het Fryslân Culinair Label garandeert deze kwaliteiten. Alle bedrijven verkopen hun producten vanaf hun zaak.

Slagerij Menno Hoekstra is een erkend leerbedrijf binnen de landelijke slagervakopleidingen (SVO) en in het bedrijf krijgen jonge leerlingslagers een plek zich te bekwamen in het slagersvak.

foto: Frans Andringa


Product toegevoegd aan vergelijking!